Avasara Academy

Pune India - Collaboration with Casedesign

The colour concept used to paint the ceilings of Avasara Academy is centred on local pigments traditionally used throughout India, and developed in collaboration with Case Design. Using colour as material, the project sets out to connect the architecture with the surrounding landscape, the cultural origins of the students and the regional historical use of colour. 

Organic pigments, white cement and binder on ceilings, paint on rooftop water tanks and solar chimneys, pigments and linseed oil on reused teakwood doors, furniture decoration.

The project was presented at the Biennale di Architettura di Venezia 2018 as part of freespace at Arsenale

In collaboration with Case Design who designed the campus

Photography: Ariel Huber, Paul Michelon, Dhwani Mehta, Malene Bach

Details: 
Avasara Academy, Valley of Lavale, near Pune, Maharashtra, India
Owner: Avasara Academy
2016 – 2020 (work in progress)

Watch the film on youtube
a School in the Making -  AVASARA ACADEMY
 

 

Details